Τρίτη 23 Ιουλίου, 2019

Μ. Παπασπύρου: «Συνεχίζεται η έρευνα και του κ. Ζαγοραίου και η δική μου για το Μάτι»

Για την πορεία των ερευνών αναφορικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται κανονικά τόσο του κ. Ζαγοραίου όσο και η δική της που είναι διοικητική. Όταν ολοκληρωθεί θα προστεθεί και αυτή στην δικογραφία.

Αίθουσα Σύνταξης

Στα τέλη Αυγούστου με επιστολή του ο πραγματογνώμονας συγγενών θυμάτων από την πυρκαγιά ζήτησε την παρέμβασή μου ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: «Η εντολή βγήκε στις 06.09.2018 και αντικείμενο ελέγχου είναι η εξέταση της τήρησης της νομιμότητας διαδικασιών αναφορικά με ενέργειες και τυχόν παραλείψεις των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την πυρκαγιά. Κάτι τέτοιο είχε κάνει ο επιθεωρητής Δημοσιας Διοίκησης στις πυρκαγιές του 2009 εξήγησε η κ. Παπασπύρου μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχει οριστεί το μικτό κλιμάκιο των Επιθεωρητών και έχει ξεκινήσει τις εργασίες του. Η δική μου έρευνα είναι διοικητική δεν έχει καμία σχέση με την ποινική. Θα ελεγχθούν όλα, δήμοι, Περιφέρειες κ.α.» εξήγησε η κ. Παπασπύρου.

«Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είπε ότι θα σταματήσει η έρευνα του κ. Ζαγοραίου συνεχίζεται κανονικά και όποτε τελειώσει η έρευνα του Γενική Επιθεωρητή θα προστεθεί στην δικογραφία».

Η γενική Επιθεωρήτρια απαντώντας στην κριτική που δέχεται απαντά ότι ελέγχει δημοσίους υπαλλήλους και όχι πολιτικά πρόσωπα. «Δεν την κάνω εγώ την έρευνα αλλά οι επιθεωρητές που εργάζονται 17 χρόνια. Ο κάθε ένας έχει τη δική του αρμοδιότητα. Δεν είναι δυνατόν να τους ελέγχω όλους!»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εντός των ημερών, πιθανόν και την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν οι ύποπτοι. Ο ρόλος του κ. Ζαγοραίου τελειώνει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
© 2018 Village Voice, All Rights Reserved. Μέλος του Ομίλου RP MEDIA GROUP