Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου, 2019

Νέες παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων κατά των κουνουπιών

Συνεχίζεται σταθερά και με βάση τον σχεδιασμό, σύμφωνα με τον Δήμο Βριλησσίων, το πρόγραμμα ψεκασμών σε σημεία – εστίες ενδεχόμενης αναπαραγωγής κουνουπιών με την πραγματοποίηση κύκλων επαναλαμβανόμενων εφαρμογών προνυμφοκτωνιών σε περιοχές της πόλης, από συνεργεία του Δήμου Βριλησσίων, καθώς και από αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής.

Αίθουσα Σύνταξης
 Οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει, όπως σημειώνει ο Δήμος, από τις 7 Μαρτίου και επαναλαμβάνονται ανά 15-20 ημέρες, ανάλογα και με τις εποχικές και καιρικές συνθήκες, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών μέσω κουνουπιών. Ο τελευταίος κύκλος εκτεταμένων προνυμφοκτωνιών – κουνουποκτονιών πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων στις 24 Ιουλίου 2019.

Δύο νέοι κύκλοι εφαρμογών του προγράμματος είναι προγραμματισμένοι εντός του τρέχοντος μηνός Αυγούστου και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η μέθοδος καταπολέμησης προνυμφών που εφαρμόζεται παρουσιάζει, σύμφωνα με τον Δήμο, τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και περιβαλλοντική συμβατότητα. Η αντιμετώπιση των εντόμων γίνεται σε υδάτινες επιφάνειες που αποτελούν εστίες αναπαραγωγής, με κατάλληλα σκευάσματα εγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο τυπικός κύκλος εργασιών προνυμφοκτονίας περιλαμβάνει (α) έλεγχο εστιών, (β) καταγραφή της αφθονίας των προνυμφών και (γ) εφαρμογές προνυμφοκτόνων σκευασμάτων στις εστίες οι οποίες επαναλαμβάνονται ανά 20ήμερο. Οι εκτελούμενες επαναλαμβανόμενες δράσεις του Δήμου Βριλησσίων θα συνεχιστούν μέχρι το φθινόπωρο, καθώς για τη βέλτιστη αντιμετώπιση του ζητήματος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται τακτικά μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου

© 2018 Village Voice, All Rights Reserved. Μέλος του Ομίλου RP MEDIA GROUP