Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου, 2019

Γ. Πατούλης: «Αυτοδιοίκηση και Κυβέρνηση οφείλουμε να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας»

Θέματα που αφορούν σε νομοθετικές παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη 6 Αυγούστου, στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Γιάννης Κουτρουμπής
 Με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου κααι νέος περιφερειάρχης Αττικής, επισήμανε: «Η χώρα μας έχει ανάγκη από σύνθεση απόψεων και τεκμηριωμένων προτάσεων που θα συμβάλλουν στην κατάρτιση μεταρρυθμίσεων για το καλό του τόπου και της νέας γενιάς. Ο νέος Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέδειξε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μεγάλη αλλαγή και τις ριζικές μεταρρυθμίσεις».

Και πρόσθεσε: «Το συγκεντρωτικό κράτος αφαιρεί “το οξυγόνο” από τις τοπικές κοινωνίες και μοναδική λύση για να έρθει η ανάπτυξη είναι η αποκέντρωση προς την Αυτοδιοίκηση και η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Η αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και παθογενειών, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και η ανάπτυξη ενός επιτελικού κράτους είναι βασικό ζητούμενο. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κυβέρνηση οφείλουμε να συνεργαστούμε προκειμένου να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να ενισχύσουμε το επιχειρείν».

© 2018 Village Voice, All Rights Reserved. Μέλος του Ομίλου RP MEDIA GROUP