Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, 2019

Πρώτο τετ - α - τετ Πατούλη με Θεοδωρικάκο και Κικίλια

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή τελετή παράδοσης και παραλαβής.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο Γ. Πατούλης, μετά την ολοκλήρωση της τελετής στο υπουργείο Εσωτερικών, ευχήθηκε στο νέο υπουργό Τ. Θεοδωρικάκο και  στο νέο υφυπουργό Θ. Λιβάνιο καλή επιτυχία στο έργο τους.

 Συγκεκριμένα ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική και δημιουργική συνεργασία που θα έχει ως στόχο της την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν περισσότερο ευέλικτη και αποτελεσματική τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ζητήματα που αφορούν στην κυβερνησιμότητα και στη λειτουργία των ΟΤΑ τα οποία δημιουργήθηκαν λόγω του νόμου Κλεισθένη θα χρειαστεί να επιλυθούν άμεσα. Θα συνεργαστούμε συστηματικά με την νέα πολιτική ηγεσία με στόχο την  αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών μας κοινωνιών και την ουσιαστική ισχυροποίηση του θεσμού προς όφελος των πολιτών».

Συνομιλία με Βασίλη Κικίλια

 Νωρίτερα, ο Γ. Πατούλης, με την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχε συνομιλία με την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην τελετή παράδοσης παραλαβής του. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ συνεχάρη τον νέο υπουργό Β. Κικίλια και τον αν. υπουργό Β. Κοντοζαμάνη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία  προς όφελος των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Μια νέα σελίδα γύρισε σήμερα, για το χώρο της Υγείας, η οποία ευελπιστούμε ότι θα  είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Η νέα πολιτική ηγεσία έχει μεγάλες προκλήσεις και ανοιχτά μέτωπα να αντιμετωπίσει ανάμεσα στα οποία είναι η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που απαιτεί άμεσες λύσεις. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας  προτίθεται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να συμβάλλει στη χάραξη μίας πολιτικής που θα υπηρετεί τη δημόσια υγεία και τον ασθενή».

© 2018 Village Voice, All Rights Reserved. Μέλος του Ομίλου RP MEDIA GROUP