Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση ΝΔ: Οι τέσσερις τομεάρχες που δεν έγιναν υπουργοί

Τέσσερις τομεάρχες της ΝΔ από τους συνολικά 19, οι οποίοι ουσιαστικά αποτελούσαν το «σκιώδες» υπουργικό συμβούλιο της «γαλάζιας» παράταξης την περιόδο που ήταν στην αντιπολίτευση έμειναν εκτός της νέας κυβέρνησης. 

Αίθουσα Σύνταξης

Τα ονόματα και των τεσσάρων ηχηρά εντός της ΝΔ. Είχαν μάλιστα ασκήσει σφοδρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και η θητεία τους εντός της ΝΔ θεωρούνταν επιτυχημένη ωστόσο υπουργικό θώκο δεν έλαβαν. Ο καθένας φυσικά για διαφορετικούς λόγους. Ο λόγος για τους Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Οικονόμου, Θόδωρος Φορτσακης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη «πλήρωσε» την απόφαση του πρωθυπουργού και αδελφού της να μην υπάρξει άλλο μέλος της οικογένειας στην κυβέρνηση. Η Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε εκτός επειδή αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, αφού ήθελε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού χώρο για τον οποίο ήταν και τομεάρχης της ΝΔ.

Ο Θ. Φορτσάκης δεν εκλέχθηκε και η επιλογή Μητσοτάκη ήταν να μείνει εκτός της κυβέρνησης, ενώ Β. Οικονόμου ήταν θύμα στις εσωκομματικές καραμπόλες για τα υπουργεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τομεάρχες της ΝΔ ήταν οι:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Τομεάρχης: Μάκης Βορίδης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Τομεάρχης: Μάξιμος Χαρακόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τομεάρχης: Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τομεάρχης: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου