Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, 2019

Δήμος Αμαρουσίου: «Συντηρημένες και ασφαλείς 33 παιδικές χαρές»

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει το κοινό ότι 33 παιδικές χαρές που υπάρχουν στην πόλη λειτουργούν με την σχετική πιστοποίηση ασφάλειας και συντήρησης, μετά τους σχετικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις καταλληλότητας που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Αίθουσα Σύνταξης
Στη σχετική ανακοίνωσή της, η διοίκηση αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου, προσφέροντας τη δυνατότητα ψυχαγωγίας στα παιδιά και στις οικογένειές τους σε ασφαλείς και προσεγμένους χώρους παιχνιδιού, διαθέτει παιδικές χαρές σε όλες τις πολεοδομικές ενότητές του.  Με στόχο τη διασφάλιση της καταλληλότητας και της ασφαλούς χρήσης των παιδικών χαρών του, ο Δήμος σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί ελέγχους στο σύνολο των παιδικών χαρών και προχωρά σε εργασίες συντήρησης και πιστοποίησής τους σε ετήσια βάση.

Ήδη το τελευταίο τρίμηνο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιθεώρηση του συνόλου των παιδικών χαρών και μέχρι στιγμής έχει ανανεωθεί η πιστοποίηση εξοπλισμού και καταλληλότητας λειτουργίας σε 33 παιδικές χαρές στο σύνολο της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όπου υπήρχε ανάγκη πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης περιφράξεων και φωτισμού, επισκευής των οργάνων και συνολικά του αστικού εξοπλισμού, αποκατάστασης των φθορών και των επικίνδυνων σημείων, ενώ αποξηλώθηκαν όργανα με μη επισκευάσιμες φθορές».

Αναλυτικά, οι παιδικές χαρές του Δήμου Αμαρουσίου που μέχρι στιγμής φέρουν ανανεωμένο για το 2019 πιστοποιητικό εξοπλισμού και καταλληλότητας λειτουργίας, και είναι προσβάσιμες στο κοινό, είναι οι παρακάτω:

 1. Αγίας Ελεούσης
 2. Αγίας Λαύρας
 3. Αθανάσιου Διάκου
 4. Αγίου Θωμά
 5. Αρίωνος – Λουκή Ακρίτα
 6. Βυζαντίου – Εργατικές Κατοικίες
 7. Γαρδέλη
 8. Γράμμου
 9. Γούναρη
 10. Δασύλλιο – Νέα Λέσβος
 11. Δωδεκανήσου
 12. Εθνικής Αντίστασης
 13. Ζαλόγγου και Υμηττού
 14. Ζεκάκου και Δελφών
 15. Ηπειρώτικα
 16. Μ. Κάλλας – Κέρκυρας – Παξών
 17. Κονίτσης – Αγίου Αθανασίου
 18. Πλατεία Κοτζιά
 19. Κορυτσάς
 20. Κυπρίων Αγωνιστών
 21. Μεγάλου Αλεξάνδρου και Θέμιδος
 22. Πλατεία Λέκκα – Αγίου Κωνσταντίνου
 23. Λακωνίας
 24. Νίκης και Ελευθερίας
 25. Ξυλούρη
 26. Παπαναστασίου και Τσακάλωφ
 27. Πέλικα και Αίαντος
 28. Πεντέλης και Αργοναυτών
 29. Πλουτάρχου και Χαϊμαντά
 30. Πριγκηπονήσων και Κρυφού Σχολειού
 31. Ρέμα Παππά
 32. Ροδοδάφνης και Ρογκάκου
 33. Φραγκοκκλησιάς

Γ. Πατούλης: «Ανανέωση εξοπλισμού μέσω Φιλόδημου» 

Αναφορικά με την ανανέωση της πιστοποίησης για τις 33 παιδικές χαρές, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ό,τι αφορά στα παιδιά μας γίνεται προσωπική μας υπόθεση και δεν το αφήνουμε στην τύχη. Σταθερά οι υπηρεσίες μας διενεργούν συστηματικά ελέγχους και εργασίες αποκατάστασης στις παιδικές χαρές όπου εντοπίζονται ζημιές και φθορές και σε ετήσια βάση ανανεώνεται η πιστοποίηση της καταλληλότητας λειτουργίας τους. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, ανανεώνουμε τον εξοπλισμό και σε άλλες παιδικές χαρές του Δήμου μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν απρόσκοπτα, ανέμελα και με ασφάλεια το παιχνίδι τους σε χώρους προφυλαγμένους, περιποιημένους και πιστοποιημένους».

Προειδοποίηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Για το θέμα της πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Αμαρουσίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής είχε ζητήσει με έγγραφό της από τον Δήμο στις 21 Ιουνίου να προχωρήσει σε σφράγιση όσων εξ αυτών βρίσκονταν ακόμη σε διαδικασία πιστοποίησης. Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήρθε ως συνέχεια καταγγελίας από την Μαρουσιώτισα δικηγόρο και πρώην δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου Έλενα Τσουκλείδου και αναφέρει τα εξής:

«(…) Με αφορμή την καταγγελία της αναφερομένης στο θέμα και στα πλαίσια της ασκούμενης εποπτείας, σας παραπέμπουμε στο αριθ. 5578/15562/03-06-2019 έγγραφό μας, με το οποίο σας διευκρινίσαμε ότι όσες εκ των παιδικών χαρών δε διαθέτουν πιστοποιητικό καταλληλότητας ή διαθέτουν αυτό, χωρίς να συνάδει με την προβλεπόμενη στα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ 1176 (ΕΝ 1176), ετήσια επιθεώρηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, θεωρούνται μη πιστοποιημένες. Για το λόγο αυτό, ανεξαρτήτως του σταδίου υλοποίησης του έργου για την πιστοποίησή τους και για την αποφυγή συμβάντος που πρωτίστως θα καταστεί επιζήμια για την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των επισκεπτών των χώρων αυτών και δευτερευόντως θα θέσει δικαίως τη διοίκηση προ των ευθυνών της, παρακαλούμε εκ νέου να προβείτε άμεσα, ως οφείλετε, στην σφράγισή τους και να ενημερώσετε σχετικά την υπηρεσία μας»

© 2018 Village Voice, All Rights Reserved. Μέλος του Ομίλου RP MEDIA GROUP