Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, 2019

Παραίτηση κυβέρνησης - Βουλευτικές εκλογές στις 07 Ιουλίου

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη στις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου ο πρωθυπουργός της χώρας συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο σημείωσε: 

«Ήρθα σήμερα εδώ με δεδομένο ότι μετά τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης εκλογικής περιόδου κάτι που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της οικονομίας, με δεδομένο ότι έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο ο οποίος δεν πρέπει να διαταραχθεί διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρως την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος για την ανανέωση της λαϊκής εντολής». Με τη σειρά του ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την αίτηση του Αλέξη Τσίπρα, κατά το Σύνταγμα. Σύμφωνα με τη διαδικασία αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θυροκολληθεί μέχρι αύριο στη Βουλή. Η διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου, όπως είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

© 2018 Village Voice, All Rights Reserved. Μέλος του Ομίλου RP MEDIA GROUP