Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συμβούλιο Περιφερειαρχών κάθε 2 μήνες»

Την πρόθεσή του να θεσπίσει Συμβούλιο Περιφερειαρχών, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου, εφόσον η Ν.Δ. είναι η επόμενη κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τους 13 περιφερειάρχες που εξελέγησαν την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Αίθουσα Σύνταξης

Όπως είπε ο ίδιος, θα υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα που θα αφορά θεσμικά θέματα ή συγκεκριμένα ζητήματα που χρειάζονται σχεδιασμό.

«Θέλω αυτό το συμβούλιο να γίνει ένα εργαλείο και όχι για να βγάζουμε φωτογραφίες. Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατεπείγοντα προβλήματα που έχουν να κάνουν με απορρίμματα στην Αττική, την Πελοπόννησο, το Ιόνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους» και επαναλαμβάνοντας το μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου ότι «το γαλάζιο χρώμα το εννοώ ως γαλάζιο της Ελλάδας».

 Αναφερόμενος στην υποδοχή των αποτελεσμάτων από τους νέους περιφερειάρχες, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας που εκπέμψατε όλοι στις δηλώσεις είναι το κεντρικό μήνυμα μετά τη λαίλαπα του λαϊκισμού», υποστηρίζοντας ότι «η χώρα θα πάει μπροστά αν είμαστε όλοι ενωμένοι, αν έχουμε ενιαίο σχέδιο για δουλειά». Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος δεν εξελέγη με τη στήριξη της Ν.Δ. τον διαβεβαίωσε ότι «θα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους». «Σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε τα προβλήματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., εκτιμώντας ότι «το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής θα δημιουργήσει σε κάποιους προβλήματα διοίκησης και αποτελεσματικότητας».

«Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις σας», ανέφερε προς τους 13 περιφερειάρχες, χαρακτηρίζοντας τις Περιφέρειες ως «πυλώνες για ένα αναπτυξιακό σχέδιο στη χώρα, λεωφόρους για να απλωθεί σε όλη την επικράτεια ένα τολμηρό σχέδιο αναγέννησης». Και ο Κ. Μητσοτάκης κατέληξε: «Θέλω να σας εμπιστευτώ και αυτό να το κάνω πράξη. Θέλω να ζητήσω γραπτώς τις σκέψεις και τις προτεραιότητες σας για την επόμενη πενταετία για έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος και την στήριξη των πιο αδύναμων».

 

 

© 2018 Village Voice, All Rights Reserved. Μέλος του Ομίλου RP MEDIA GROUP