Κυριακή 18 Αυγούστου, 2019

Τους πρώτους 13 υποψηφίους ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Σιανκούρης για τον δήμο Ορεστιάδας

Τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του, αλλά και τους  πρώτους 13 υποψηφίους του συνδυασμού του “Δυναμικά Μπροστά” παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας Παναγιώτης Σιανκούρης.

Αίθουσα Σύνταξης

Ο κ. Σιανκούρης αρχικά παρουσίασε τον εαυτό του αλλά και τα γενικά χαρακτηριστικά των συνεργατών του τονίζοντας την ποικιλομορφία αλλά και την ουδέτερη πολιτική και επαγγελματική αφετηρία που τους χαρακτηρίζει.

 Υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου και διαπιστώνει αδράνεια στην διοίκηση του Δήμου και ότι σε αυτή του την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη που άφησε ως πρώην Δήμαρχος Βύσσας σε μελέτες και φακέλους έτοιμους για υλοποίηση και στάθηκε στην κατασκευή πλανητάριου ύψους 1,7 εκ. ευρώ που παρά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης  δεν υλοποιήθηκε από τον Καλλικρατικό Δήμο Ορεστιάδας αφήνοντας αιχμές για απαξίωση του οράματος του.

Ωστόσο όπως είπε παρακολουθεί την πορεία του σχετικού φακέλου και δεσμεύθηκε να είναι το πρώτο έργο που θα υλοποιήσει εάν εκλεγεί δήμαρχος. Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σιανκούρης σημείωσε ότι οι στόχοι που έχει ο συνδυασμός του για τον Δήμο είναι πραγματοποιήσιμοι ένας εκ των οποίων είναι να καταστήσει τον Δήμο Ορεστιάδας έναν ελκυστικό προορισμό με εξωστρέφεια , επικοινωνία και οργάνωση λέγοντας ότι εάν ο δήμος εκμεταλλευτεί την γεωγραφική του θέση μπορεί να γίνει Δήμος πρότυπο τονίζοντας πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να γίνουν αναπλάσεις σε όλο τον δήμο ενώ συγκεκριμένα για την πόλη της Ορεστιάδας θα πρέπει να γίνουν ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρομήσεις κεντρικών δρόμων.

Ο κ. Σιανκούρης αναφέρθηκε στην σημασία της συμπόρευσης του Δήμου με τον επαγγελματικό κόσμο λέγοντας ότι θα απαιτήσει την φοροελάφρυνση της περιοχής και υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό καθώς ο Δήμος έχει μεγάλη Δύναμη. Κλείνοντας την παρουσίαση του συνδυασμού του ο κ. Σιανκούρης παρουσίασε τις θέσεις του για τον πρωτογενή  τομέα ,τον τουρισμό ,την προβολή του Δήμου ενώ στάθηκε και στην παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην πόλη της Ορεστιάδας ,την θλιβερή εξέλιξη στην ΕΒΖ αλλά και την δυνατότητα ενεργειακής αυτονόμησης ενεργοβόρων υποδομών του δήμου όπως το κολυμβητήριο και τα κλειστά γυμναστήρια.

Οι υποψήφιοι που παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος:

Ασμανίδου Μαρία – Ιδ. Υπάλληλος

Γεωργακίδης Δημήτρης – Αγρότης/Θεριζοαλωνιστής

Γκιζάνης Βασίλης – Κομμωτής

Καζάκης Στέργιος – Φοιτητής

Κολτσίδης Χριστόδουλος – Συνταξ. ΕΛΤΑ

Κωστίδου Σταματία – Ζωγράφος/Αγγειοπλάστης

Μπαξεβανίδης Παναγιώτης – Τεχνολόγος Μηχανικός

Πεχλιβανίδης Δημήτριος – Ιδ. Υπαλληλος/ηλεκτρονικός

Ριζιώτης Κωνσταντίνος – Ιδ. Υπαλληλος

Στεφανόπουλος Πασχάλης – Ιδ. Υπαλληλος

Στιφούδη Βασιλική – Ιδ. Υπαλληλος

Σαραντίδης Ανδρέας Αγρότης

Χατζής Ιωάννης – Τραπεζικός Υπάλληλος

© 2018 Village Voice, All Rights Reserved. Μέλος του Ομίλου RP MEDIA GROUP